DFBW17

*UPDATE* Alle foto’s staan online, check de link onder de foto’s!

Eindelijk is het dan weer zover, DFBW17 staat voor de deur.

We hebben er als DFBW familieleden naar uitgekeken om weer even een dag bij elkaar te kunnen zijn, samen te werken, te kletsen en vooral heel veel te lachen.

Na een drukke dag ervoor en heel laat in bed, ging de wekker pijnlijk vroeg. Maarrrrr voor een leuke dag, kom ik graag mijn bed uit. Spulletjes bij elkaar geraapt, bakske thee mee en op naar Dongen.

Daar aangekomen is het een mini reünie en ben ik zo een uur verder met iedereen begroeten en bijkletsen. Daar heb ik ruimschoots de tijd voor. Ik begin niet eerder met fotograferen voordat alle modellen op de kritieke plekken dicht staan. Natuurlijk al wel een rondje gemaakt om te kijken wat voor moois er in wording was.

Toen de zalen open ging voor publiek, ben ik ook mijn rondje gaan maken. Ik heet niet voor niks Eigengeraaid en zet eigenlijk alleen de painters op de foto. De modellen worden door iedereen gefotografeerd op zo’n dag, maar voor de painters, ware kunstenaars, is weinig oog. Laat ik dat nu juiste het leukste vinden om te fotograferen. Mensen die super geconcentreerd bezig zijn, iets aan het creëren zijn, genieten van hun hobby of werk.

This slideshow requires JavaScript.

Voor de gehele reportage van DFBW17, klik hier!

Mijn fotografie dag is in twee etappes verdeeld. De eerste heel de dag lekker rondlopen en wat leuke plaatjes maken. Het tweede deel van de dag is voor mij wat harder werken. De modellen tijdens de podium presentatie zo goed mogelijk te fotograferen. Ieder jaar weer een uitdaging. Vorig jaar had ik een flitser die er definitie mee stopte en al snel lege batterijen. Nu een setje volle batterijen op zak en uitgerust met een nieuwe flitser. Op de helft begon deze erg warm te worden. Iets rustiger gedaan met de flitser, want er een per jaar doorheen werken is een duur geintje.

De modellen waren weer schitterend gepaint. Echt fantastisch wat er op zo’n dag allemaal gecreëerd wordt. Ieder jaar blijf ik mijn ogen uitkijken wat voor prachtige creaties er gemaakt worden.
We liepen dit jaar netjes op tijd met het schema, waardoor de modellen en deelnemers die zich opgegeven hadden, op tijd konden gaan eten.

Wij waren vrij snel klaar met het opruimen van de zalen en hadden daar ook zo onze mening over 😉 Ons eten kon op tafel en alles was heerlijk. Gelukkig konden we ons hart ophalen over de gevulde eieren. Na even zoeken, bleken er nog voldoende aanwezig te zijn…

Het was weer een heerlijke editie van DFBW, we hebben genoten, alles was weer super geregeld en tot in de puntjes verzorgt. Hulde aan Ineke en Roos. Voor sommige van de DFBW familie, tot volgend jaar. Voor andere van deze heerlijke club, tot over een paar maandjes. Op naar DFBW18!

De foto’s mogen alleen gebruikt worden met aanwezig ©Eigengeraaid logo, in origineel formaat en met naamsvermelding. De foto’s mogen niet gebruikt worden voor commerciële doeleinden zonder toestemming van Eigengeraaid. Voor vragen kunt u contact opnemen met info@eigengeraaid.nl

The pictures can be used with ©Eigengeraaid logo, original size/cut and with name tag. The pictures can’t be used for commercial purpose without permission from Eigengeraaid. For questions: info@eigengeraaid.nl