4th European Jimmy’s Ride 2018

Zaterdag 23 juni 2018

Een jaar is weer voorbij en Jimmy’s Ride staat voor de deur. Ik heb er zin in, iedereen weer zien. Gezellig met ons clubje bij elkaar, foto’s maken en genieten van de gebeurtenissen die dag.

Toen ik thuis weg wilde rijden, gaf mijn auto wat tegengas en begon er een waarschuwingslampje te branden. Maar geen nood, de hulptroepen ingeroepen, google ingeschakeld voor de zekerheid en na wat kleine handelingen kon ik weer veilig op pad.

Naar de Moer, zoals alle andere jaren. Daar aangekomen was iedereen al druk in de weer om alles op te bouwen en klaar te zetten voor de inschrijvingen, veiling en verloting. Genoeg leuke dingen te zien.

Met dank aan Alice voor het maken van de foto

Zo’n ochtend vliegt voorbij. Tieme werd verwelkomd en kreeg een mooi shirt aan, Ineke vertelde hoe de dag zou verlopen en Alice bad dat iedereen een mooie, maar veilige dag zou hebben.

Om 12u werden de motoren gestart en kon de ride beginnen. De eerste stop was in Raamsdonk bij de kerk.
Daar zou de groepsfoto gemaakt worden en kon de rit verder ongestoord aanvangen. Nog even wachten op 2 personen met motorpech in de Moer, maar ze reden weer en zouden zo snel mogelijk aansluiten om ook op de foto te kunnen.

Na een geslaagde groepsfoto die met veel spontaniteit werd gemaakt, konden de deelnemers hun reis vervolgen. Jammer genoeg was een motor het er niet mee eens en weigerde dienst. Niet aan te krijgen. Dus moest er een busje geregeld worden waar de motor ingezet kon worden en de deelnemers naar het volgende punt zouden kunnen.

Groepsfoto

Op naar Werkendam dit jaar.
Heerlijk aan het kletsen met Roos in de auto, niet op de route lettende, kreeg ik ruzie met de navigatie. Ik moest terug! En daar houdt ze dan ook totaal niet van. Dus eigengeraaid als ik ben, je past je maar aan denk, navigatie mevrouw geval dinges! Dat werkte, al moest ik toch nog om en terug voor mijn gevoel. Maar we zaten weer richting Werkendam. Daar zou de lunch verzorgd worden.

Roos en ik hadden dit jaar bedacht niet achter de stoet aan te rijden net als andere jaren. Is alleen maar flink doorrijden en zorgen dat je de groep niet uit het oog verliest. Nee, wij zouden een relaxte rit hebben rondom de Biesbosch dit jaar.

Gezien onze onenigheid met de navigatie, kwamen wij na de deelnemers pas aan op de lokatie. Reed de ride te snel of was onze ruzie te groot geweest… Lunchen! Broodjes en een bakske erbij. Tieme zat bij de organisator Ton achterop en had het prima naar zijn zin tijdens de ride. Zo goed zelfs dat hij al heel snel bedacht had dat hij de rest van de rit niet aan zijn neus voorbij zou laten gaan.

Na de lunch hielden Alice en Ton een tombola voor het goede doel. Er werden flink lootje verkocht en Tieme had de eer het winnende lootje te trekken.

dsc_7179

Tijd om verder te gaan met de ride en voor ons na een niet nader te noemen supermarkt te rijden. Hebben we vorig jaar bedacht dat ons (lees Roos en mij) dat goed beviel. Lekker vleeswaren halen om te snoepen en voor mij nog een reep pure chocolade. Gewoon omdat het eigenlijk niet kan.

Terug naar de Moer, Ineke helpen met alles klaar zetten.
Ineke blijft ieder jaar achter om alle voorbereidingen te treffen en zo ook dit jaar. Ze heeft nog geen een ride meegereden zelf, terwijl ze er ongelooflijk veel werk voor verzet.

De deelnemers kwamen na een paar uur binnen en de barbecue werd aangestoken. Lekker eten en daarna werd het tijd voor de veiling.
Deze kwam wat rustig op gang en er werd niet heel hard geboden op de artikelen. Persoonlijk had ik een hele gave lamp gezien en na overleg met het thuisfront, besloten om voor de verandering ook eens mee te bieden. Hopen dat er niet veel animo voor de lamp zou zijn, al wist ik wel beter.

This slideshow requires JavaScript.

Alle foto bekijken, klik dan hier!

De biedingen kwamen goed op gang en zo ging de gewilde lamp dik aan mijn neus voorbij. Maar voor de veiling was het deste beter. Het werd nog een spannende veiling ook en werd er goed geboden op de collector items van Jack Daniel’s.

De opbrengst van deze ride gaat naar Air4Tieme. Ieder jaar is Tieme erbij en wordt door de mensen op handen gedragen. Inmiddels 9 jaar en we merkte aan hem dat hij dit jaar echt op zijn gemak was met al die aandacht en de ride op zich. Schitterend om zo’n manneke te zien genieten. Ook zijn familie is erbij en langzaam aan leer je hun ook kennen. Leuk om elkaar ieder jaar weer te zien en bij te kletsen hoe het gaat.

Voor mij persoonlijk was het een heerlijke dag, ik heb genoten en afgesloten met een drankje bij Ton en Ineke thuis. Om 2u was mijn energie op en ben ik rustig aan naar huis gereden.

Iedereen bedankt voor deze heerlijke dag. Ik kijk nu alweer uit naar volgend jaar!

De foto’s mogen alleen gebruikt worden met aanwezig ©Eigengeraaid logo, in origineel formaat en met naamsvermelding. De foto’s mogen niet gebruikt worden voor commerciële doeleinden zonder toestemming van Eigengeraaid. Voor vragen kunt u contact opnemen met info@eigengeraaid.nl

The pictures can be used with ©Eigengeraaid logo, original size/cut and with name tag. The pictures can’t be used for commercial purpose without permission from Eigengeraaid. For questions: info@eigengeraaid.nl