Vivitar XV-1 2017

Vandaag werd ik gebeld door maatje Twan.
Ik heb een oude camera voor je als je daar interesse in hebt.
Maar natuurlijk heb ik interesse, graag zelfs.

Twan en zijn vrouw Tamera kwamen gezellig langs, tijd voor een bakske. Ze hadden de Vivitar XV-1 bij voor me met twee Sigma lenzen. Alles in perfecte staat, nieuwstaat zelfs. Op de lenzen zaten sky filters en polarisatie filters. De eigenaar van deze camera ging graag vliegtuigen fotograferen. Ah vandaar deze gave filters. Voor mij een mogelijkheid om beekjes en stroompjes te gaan fotograferen met deze camera. Nog steeds een wens van me, maar had desbetreffende filters niet aanwezig.

De productie van de Vivitar XV-1 is gestart in 1979.

Ook kreeg ik de spaarpunten erbij van de plaatselijke fotografie winkel. Jammer dat deze niet meer bestaat, anders was ik zeker even langs gegaan hihihi.

Inmiddels zijn de lenzen en de filters gepoetst en zit er een 160iso kleurenrolletje in. Nieuwe batterij is geplaatst zodat de lichtmeter ook weer zijn werk doet. Zijn sluiter klinkt erg netjes en de camera heeft een prettig afdrukknop die soepeltjes gaat. Ben zeer benieuwd naar zijn prestaties! Binnenkort gaan we het zien.

Maar vooral: John, hartstikke bedankt voor deze prachtige camera. Ik ben er erg blij mee en zal hem goed verzorgen. Twan en Tamara; bedankt dat jullie gelijk aan mij dachten.

This slideshow requires JavaScript.

De foto’s mogen alleen gebruikt worden met aanwezig ©Eigengeraaid logo, in origineel formaat en met naamsvermelding. De foto’s mogen niet gebruikt worden voor commerciële doeleinden zonder toestemming van Eigengeraaid. Voor vragen kunt u contact opnemen met info@eigengeraaid.nl

The pictures can be used with ©Eigengeraaid logo, original size/cut and with name tag. The pictures can’t be used for commercial purpose without permission from Eigengeraaid. For questions: info@eigengeraaid.nl