Bruiloft Wesley & Sandra 2018

Jahoor, weer een eigenwijs stel! En wat voor een!

Ik stel jullie voor aan Wesley en Sandra, geen onbekende van me.
Een jaar geleden heb ik de bruiloft van Sandra’s zus en zwager, Susan en Fabian, gefotografeerd.
Was een prachtige dag met veel humor. Bij dit stel zou het niet veel anders zijn.

Zowel Wesley en Sandra zijn erg creatief en deze bruiloft heeft ze een jaar lang bezig gehouden. Aan ieder detail is gedacht en toen ik bij Sandra op visite ging voor de vorm en kleine dingen door te spreken, werd dit nog even benadrukt. Wat een werk hebben die twee verzet.

Wesley heeft hun eigen trouwringen gemaakt van hout. Ik heb nog nooit zoiets kunstig gezien.
Sandra heeft de gehele aankleding gemaakt met behulp van haar Wesley natuurlijk.
Al jaren vormen ze een goed team en hun trouwdag is een bezegeling van hun al jaren voortdurende liefde.

Maandag 20 augustus is hun dag, voor mij begon deze als een gewone werkdag. Vroeg uit de veren, mijn dingen doen op het werk en na een paar uur die voorbij vlogen, rap naar huis. Spulletje bij elkaar verzamelen, net dat andere shirt aan willen als dat ik op voorhand in gedachten had. Betekend niet minder als strijken…. (dat wordt nooit een hobby!) Even lunchen bij de buuf met een lekker bakske erbij en gezellige klets en ik kon van start.

Bij Wesley en Sandra aangekomen, was de kapster nog met Sandra haar haren bezig. Wesley liep al rond in zijn prachtige pak. Dan zit ik me al te verkneukelen, kan daar zo van genieten als mensen er zo mooi uitzien en zin hebben in hun dag. Wat me vooral opviel, was dat er rust heerste in het huis. Dat is een prettige start van je fotografie opdracht. Even lekker zitten kletsen, me zitten vergapen wat voor prachtig kapsel er voor me verscheen. Hulde aan de kapster, wat een creativiteit! Ieder zijn vak (zei ze met een vlecht op haar hoofd gefrot in 5 minuten ;-))

DSC_9273

De trouwauto stond al voor de deur, de chauffeuse was gearriveerd en de laatste puntjes werden op de i gezet. Ik was ondertussen al lekker aan het fotograferen geslagen. Om in de auto in te kunnen stappen, werd er een bierkratje uit de laadbak getrokken (vind ik leuk) en het stel kon op pad. We zouden 2 locaties aan doen om foto’s te maken. De eerste locatie was maar even snel langs rijden en de tweede zouden we echt even stoppen.

DSC_9326

Aangekomen op de tweede locatie, auto aan de kant. Nog wat foto’s op en om de auto maken. Echt een prachtige auto, helemaal gaaf en paste perfect bij de dag. Beetje in de omgeving daar rondstruinen om foto’s te maken. Ik verzin ter plekke dingen, kijken of het bij het stel past. Sandra had zelf ook leuke inputs en ik lag natuurlijk weer dubbel van de meeste rare hoofden die voorbij komen. Heerlijk om met een stel te werken dat veel humor heeft. En dat hebben ze samen. De liefde straalt er van beide kant af, maar plezier hebben ze ook zeer zeker samen.

Tijd om naar de trouwlocatie te gaan. Ik sta mijn camera’s op te bergen, roept de chauffeuse: de auto start niet. We hadden er al een grapje over gemaakt (moet je blijkbaar niet doen), maar de auto gaf er echt de brui aan. Maar de sfeer die er heerste, niks geen stress. Balen natuurlijk, want op je trouwdag wil je niet dat de trouwauto niet meer start. Maar het feit was daar en door onze opmerkingen, kreeg ik ook nog eens de slappe lach tijdens het duwen van de auto. Fijn dat je fotograaf er toch wel de humor van kan in zien als de auto ermee kapt…

Auto defect

We hebben een hardloper aangehouden om mee te duwen en een jongen die aan het fietsen was, kwam ook spontaan mee duwen. Proberen de auto weer aan de praat te krijgen. Het mocht allemaal niet baten, we kregen hem niet tot leven.

This slideshow requires JavaScript.

Sandra hield mensen aan om te vragen of ze startkabels bij hadden. Verbazingwekkend was dat niemand, zit tegenwoordig niet meer in de auto bij mensen. Hulplijn Fabian gebeld en die had er gelukkig wel een paar. De auto’s neus aan neus gezet en na wat bij laden kwam er wat leven in de oude Ford. We konden door naar de trouwlocatie. Net op tijd…

De dienst was mooi, prettig persoonlijk met een kleine club mensen. Ik kon lekker foto’s maken en na de dienst was het tijd voor confetti en een drankje.

Omdat onze shoot tijd toch wat was ingekort, zijn we op locatie wat gaan wandelen. Sandra wist nog een mooie plek om foto’s te maken. We kregen toestemming van de eigenares om lekker rond te wandelen over haar landgoed. Een prachtige locatie met vele opties. Op de terugweg nog wat mooie stukjes gezien waar we heen gewandeld zijn om wat foto’s te maken.

Mijn tijd zat erop. Het feest werd heerlijk doorgezet en ik nam afscheid. Op naar een druk schema van werken, mijn dag zat er nog lang niet op.

Wesley en Sandra, bedankt dat ik jullie dag vast mocht leggen met zoveel plezier. Ik was er al niet bang voor toen ik jullie opdracht aan nam, maar dit was goud. Ik wens jullie samen nog heel veel meer liefde en plezier toe, maar dat is wel aan jullie besteed!

This slideshow requires JavaScript.

De foto’s mogen alleen gebruikt worden met aanwezig ©Eigengeraaid logo, in origineel formaat en met naamsvermelding. De foto’s mogen niet gebruikt worden voor commerciële doeleinden zonder toestemming van Eigengeraaid. Voor vragen kunt u contact opnemen met info@eigengeraaid.nl

The pictures can be used with ©Eigengeraaid logo, original size/cut and with name tag. The pictures can’t be used for commercial purpose without permission from Eigengeraaid. For questions: info@eigengeraaid.nl