TACUK19 Blog 4

Anke blogt tijdens laagvliegoefening met helikopters in Engeland deel 4
De Technische Dienst van 298 wil al vroeg aan het sleutelen en dan is de LSE ook benodigd. Ik mag dus op tijd aan de bak! We zijn goed en wel op dienst als er een rode bestelauto de area opgereden komt met een Nederlands kenteken. Samen met mijn collega’s maak ik een dansje, onze bestelde goederen uit Nederland zijn binnen, dus de heren kunnen aan de bak!

Ik krijg vandaag bezoek van de #Bucketboys. Zij komen een kijkje nemen op de oefening. Ze stellen zich voor als stoere vlogger Thijs, vrolijke noot vlogger Joep en een wat timide cameraman en stagiair Stan Willem. De heren hijsen zich na opdracht in vliegeroverall, waarna we Thijs weer uit zijn overall kunnen hijsen. Hij heeft een iets te kleine versie die niet verder dan zijn heupen komt. Dit leverde een lachwekkend moment op.

We gaan richting de gator (een auto’tje van de technische dienst) om samen naar de lijn te gaan. Joep is een spring in het veld en dit keer een letterlijke term. In de korte tijd dat ik kennis met ze heb gemaakt, haalt hij capriolen uit die me een hartwip bezorgen. De heren mogen in een Chinook kijken en vuren diverse vragen op me af. Ik doe zoveel mogelijk mijn best om ze correct te beantwoorden. Gelukkig praat ik veel met de jongens van de TD en steek daar veel van op. Ook zij hebben echte liefde voor het vak en zijn ze niet te beroerd om alle vragen te beantwoorden.

De heren van Bucket Boys draag ik over aan communicatie, ik neem afscheid van ze en keer terug naar de bestelpost. Mijn taak zit erop. Terug naar waar ik goed in ben, mensen voorzien van materialen!

Het weer is drastisch verslechterd in de afgelopen dagen en daarmee ook het zicht. Plotseling word ik verrast…. Voor mijn neus vliegt een Cougar die met mannen en vrouwen aan het fastropen is hier op het vliegveld. Een prachtig schouwspel. Ik heb respect voor de mannen en vrouwen die aan een touw op respectabele hoogte naar beneden glijden. En dat niet een keer, meerdere keren. Iedere keer op nieuw de procedure trainen. Als iedereen veilig op de grond is en op een juiste afstand van de Cougar is, wordt de rope afgekoppeld en vliegt de Cougar weer weg. De dikke zware rope wordt dan om een persoon gewikkeld. Vervolgens wachten ze tot de Cougar geland is en stapt iedereen weer in om de procedure te herhalen. Ik heb genoeg foto’s kunnen schieten, maar wat een koude wind die downwash vandaag! Snel terug naar mijn warme werkplek, want we bikkelen hier nog even door!

This slideshow requires JavaScript.

Alle foto’s van TACUK19 Blog 4 vind je hier!

De foto’s mogen alleen gebruikt worden met aanwezig ©Eigengeraaid logo, in origineel formaat en met naamsvermelding. De foto’s mogen niet gebruikt worden voor commerciële doeleinden zonder toestemming van Eigengeraaid. Voor vragen kunt u contact opnemen met info@eigengeraaid.nl

The pictures can be used with ©Eigengeraaid logo, original size/cut and with name tag. The pictures can’t be used for commercial purpose without permission from Eigengeraaid. For questions: info@eigengeraaid.nl