Bruiloft Nico & Valerie 2017

Steeds vaker krijg ik de vraag om een bruiloft te fotograferen.
Lieve mensen, ik ben geen bruiloftsfotograaf. Voor mij geen hartjes en zoetsappige dingen. Dat is echt niet mijn ding en gaat het ook heus niet worden.

Gelukkig zijn er net als ik ben, een hoop eigenwijze mensen en word ik toch door ze gevraagd om hun belangrijke dag te fotograferen.

Zo ook Nico en Valerie die me een bericht stuurde.
Dan krijgen ze eerst het standaard verhaal te horen dat ik helemaal geen bruiloftsfotograaf ben.
Waarop Nico terug kopte; Daarom vragen we je ook.

Op naar een bak thee bij dit stel. Maar eens horen wat de wensen zijn en of het tussen ons klikt. Want dat is mijn belangrijkste peiler, wil ik zo’n opdracht aannemen.
Ik werk voornamelijk op gevoel en is die klik er niet, dan het gevoel ook niet.
Dan zou ik me een hele dag lopen opvreten en kom ik niet met de naar mij (en uiteindelijk de klant ook niet) gewenste foto’s thuis.

Al heel snel had ik door dat Valerie en Nico niet doorsnee zijn en een beetje apart gezegd ‘mijn volk’ zijn. Nico maakt van zijn hart geen moordkuil en flapt er werkelijk alles uit. Valerie is zijn tegenpool en een dame die erg lief is, maar wel lekker pittig.

Na een avondje kletsen zijn we er alle drie wel uit; ik ga hun bruiloft fotograferen.

Hun dag breekt aan.
Ik begin mijn dag lekker relaxt, ze trouwen pas in de middag, de aanloop wordt ook later ingestart. Op de afgesproken tijd kom ik bij hen thuis aan. Bakske thee en een horen hoe het met iedereen is (Jawel ik leef op thee, op ieder moment van de dag, avond of nacht.)

Langzaam aan komen de dames van haar en make-up binnen lopen en het feest gaat los. De kinderen hebben binnen en buiten versiert, hebben allemaal hartstikke veel zin in deze dag. Zoals wij dat op z’n Brabants zeggen; ‘Hullie’ Pap en Mam gaan trouwen en da’s toch wel heel speciaal.

De dames zitten boven verdeelt over twee kamers, omdat Valerie haar bruidsjurk super verborgen heeft weten te houden.
Beneden lopen, zitten en hangen de heren maar wat. Nico heeft zijn gehele Facebook, Instagram en alle andere social media bij kunnen lezen. De heren liepen netjes in pak. Zagen er echt super uit en hebben dan iets minder te werken als de dames.

This slideshow requires JavaScript.

Ik ren tussen de kamers rond, weer beneden wat foto’s maken. Tussendoor een luchtje scheppen buiten, oja een slokje thee pakken en hoppa weer verder. Druk druk druk om alles mee te krijgen.

Ik vind het heerlijk. De sfeer in huis is perfect. Je voelt er de liefde. Kan dat altijd moeilijk uitleggen, maar ik vind het echt een eer om zo’n dag vast te mogen leggen. Achteraf ben je er niet bij, omdat je (gelukkig) nergens op de foto staat. Maar misschien wel zonder dat de mensen het door hebben, geven ze me toegang tot hun gezin en liefde voor elkaar. Ik mag dat allemaal vast leggen en geniet daarvan. Ik sta dan wel met mijn neus achter de camera, maar krijg alles mee en deel erin mee.

Dat is alleen maar gevoelsmatig tijdens het fotograferen, want natuurlijk hoor ik er helemaal niet bij. Maar probeer maar eens gevoel uit te leggen zonder helemaal maf over te komen. Dus voor degene die mij snapt; da’s mooi. Anders; laat maar. Tis een gevoel 😉

This slideshow requires JavaScript.

Eindelijk is het moment daar dat Nico zijn Valerie ten overstaan van de familie ‘voor de eerste keer’ ziet. Een prachtig moment.

Op naar het stadhuis om hun liefde te bezegelen. Een prachtige dienst volgt met al hun dierbare om hen heen.

This slideshow requires JavaScript.

Na deze dienst is het tijd voor feest. Met de gehele stoet richting de feestlocatie. We rijden met z’n allen an blok de verkeerde kant het centrum uit (kan heus wel!) en ik pak bijna een verkeerde afslag als we bijna op locatie zijn. Voor mij niet erg, maar wel voor de limo die me volgt. Dus gelijk de alarmlichten aan zodat hij me niet na kwam. Blijft toch een dingetje bij mij, dat navigeren… 😉

Op locatie aangekomen, waren de meeste gasten er al. Het bruidspaar heb ik stiekem toch nog even meegenomen voor een paar foto’s te maken met z’n tweeën. Nico had van te voren aangegeven dat hij dit niet wilde, maar we hebben het kort en simpel gehouden. Gewoon zoals ze zijn zonder poespas.

This slideshow requires JavaScript.

Nico & Valerie, ik wens jullie een super huwelijk toe samen en met jullie prachtige kinderen. Het was een genot en eer om jullie dag te mogen fotograferen.

De foto’s mogen alleen gebruikt worden met aanwezig ©Eigengeraaid logo, in origineel formaat en met naamsvermelding. De foto’s mogen niet gebruikt worden voor commerciële doeleinden zonder toestemming van Eigengeraaid. Voor vragen kunt u contact opnemen met info@eigengeraaid.nl

The pictures can be used with ©Eigengeraaid logo, original size/cut and with name tag. The pictures can’t be used for commercial purpose without permission from Eigengeraaid. For questions: info@eigengeraaid.nl