Gewoon Waalwijk 3e editie 2017

Na de uitgave van de tweede editie Gewoon Waalwijk, was het al snel duidelijk dat ik ook de derde editie voor mijn rekening zou nemen.

Weer op pad door de omgeving, mensen ontmoeten, creatieve manieren vinden om de mensen en hun bedrijven er zo goed mogelijk op te zetten.
Een heerlijke uitdaging die ik iedere opdracht opnieuw met plezier aanpak.

Deze editie had een extra moeilijkheidsgraad: de zomervakantie.
Een heuse sport om voor de deadline iedereen gefotografeerd te hebben. Niet alleen ikzelf had vakantie, ons team had ook vrij en natuurlijk ook de klanten.

Afspraken overal omheen plannen is een uitdaging en soms lever je zelf een dag vakantie in om je klanten te kunnen fotograferen.

Deze editie hadden we een paar leuke uitdagingen gezien het aantal pagina’s of de extra uitlichting.

‘Eerder dit jaar werd de 125-jarige bestaande vlaggenspecialist bekroond met het predicaat ‘Hofleverancier.”
Voor ons betekende dat een extra foto van dit bedrijf.

Voor mij betekende dat om op een drukke hoofdstraat op de weg te gaan liggen op het drukste moment van de dag. Gelukkig hadden ze een buurmeisje welwillend gevonden om het verkeer mee in de gaten te houden en aan de andere kant hadden ze een auto voor me gezet.

van Nieuwenhuizen vlaggen

 

Door naar een supermarkt, een mega groot team met diverse mensen. Ik werd vriendelijk ontvangen door het personeel dat allemaal wat langer na sluitingstijd bleef of zelfs speciaal voor de shoot naar de winkel was gekomen. Met eigenaar Stefan besproken wat hij voor ogen had en wat hij graag uitgelicht wilde hebben.

Er moest een groepsfoto gemaakt worden en dan is het echt fantastisch om te zien wat de mensen allemaal verzinnen wat ze op de foto mee konden nemen. Het was de groep even positioneren, maar erg lang duurde het niet. Wat een positiviteit heerste er onder deze club. Erg gaaf om daar een foto van te mogen maken.

Plus van Engelen

 

En dan heb je ook bedrijven waar je uiteindelijk iets onverwachts meemaakt; in dit geval een stuk racen. Het leverde voor mij leuke foto’s op.
Ook ikzelf werd gefotografeerd met een telefoon.

Terwijl de heren heuse rondjes maakte, kreeg ik het niet voor elkaar om ook maar een ronde op de weg te blijven. Toch een gave ervaring, want je hebt echt tegendruk en hobbels aan het stuur als je op het gras komt. Wat heb ik gehobbeld 😉

This slideshow requires JavaScript.

En zo kom je langs hele diverse mensen en hun bedrijven. Ik heb voor deze editie o.a. een schitterende keuken bezocht, bovenop een berg van puin gestaan, foto’s van de fotograaf genomen, een kijkje in de keuken van een restaurant, achter de schermen bij een slagerij of op de koffie bij een appbouwer om zo maar wat voorbeelden te noemen.

Ondanks dat iedereen speciaal en zeer vriendelijk is, springt er deze editie voor mij persoonlijk iemand bovenuit:
Margriet van Loon.
Ik had haar aan te telefoon gehad en haar naam kwam vaag bekend voor, maar er ging geen lamp branden.

margriet

Omgekeerd bleek hetzelfde en toen de deur open ging was ik helemaal verbaasd. Dat was Margriet; mijn favoriete scouting leidster van vroeger!
Dat was oprecht een feestje om haar weer te zien. Ik plan altijd tijd in voor mijn klanten, maar hier was de geplande tijd op voorhand te kort. We hebben heerlijk zitten praten over vroeger en nu. Ze is nog steeds een fantastisch mens en ik vond deze ontmoeting heerlijk!
Margriet dankjewel voor je gastvrijheid.

Gewoon Waalwijk
Klik hier voor de link naar het magazine!

De foto’s mogen alleen gebruikt worden met aanwezig ©Eigengeraaid logo, in origineel formaat en met naamsvermelding. De foto’s mogen niet gebruikt worden voor commerciële doeleinden zonder toestemming van Eigengeraaid. Voor vragen kunt u contact opnemen met info@eigengeraaid.nl

The pictures can be used with ©Eigengeraaid logo, original size/cut and with name tag. The pictures can’t be used for commercial purpose without permission from Eigengeraaid. For questions: info@eigengeraaid.nl