Kodak Retina Ia 2017

DSC_3942

Ken je dat; liefde op het eerste gezicht?

Dat had ik met de Kodak Retina Ia. Ik zat wat rond te snuffelen op Marktplaats, wilde graag nog een oude camera erbij waarmee ik ook daadwerkelijk kon werken.

Deze beauty kwam ik tegen en was nog redelijk in de buurt. Na het werk een afspraak gemaakt. Ik kwam bij deze heer aan, wegens drukte in huis moest ik even mee naar boven lopen. Boven kwamen we in zijn werkruimte/ museum. Mijn mond viel open van verbazing. Twee grote vitrine kasten vol met oude camera’s. Hoofdzakelijk Kodak Retina. Allemaal in keurige staat.

“Mijn” Kodak Retina was in dezelfde keurige staat. Deze meneer had een liefde voor deze camera’s en degene waar ik voor kwam was door hem helemaal gerestaureerd. Ik kreeg een keurige uitleg over wat wel en vooral wat niet te doen.

Thuis aangekomen op advies van meneer de handleiding van de camera opgezocht en me ingelezen. Toen ik alles snapte, was het tijd om een rolletje te plaatsen. De sluitertijden gaan super zachtjes, scherp stellen is meters tellen, maar gaande weg het rolletje is te zien, dat ook de meters inschattingen steeds beter werden.

This slideshow requires JavaScript.

De camera geeft veel korrel, maar dat geeft weer een erg gave en oude sfeer. Zeer uitdagend om met deze camera te werken. Licht meten is een ding, afstand inschatten of meten een tweede.

Kodak Retina Ia

DSC_3944

De foto’s mogen alleen gebruikt worden met aanwezig ©Eigengeraaid logo, in origineel formaat en met naamsvermelding. De foto’s mogen niet gebruikt worden voor commerciële doeleinden zonder toestemming van Eigengeraaid. Voor vragen kunt u contact opnemen met info@eigengeraaid.nl

The pictures can be used with ©Eigengeraaid logo, original size/cut and with name tag. The pictures can’t be used for commercial purpose without permission from Eigengeraaid. For questions: info@eigengeraaid.nl