Rolleiflex en Rolleicord 2017

DSC_3948

Verder snuffelend op marktplaats, kwam ik de middelste Rolleiflex tegen. Een grote wens van me. Ik vind ze prachtig.

Contact gezocht met de verkoper, een man die vooral geïnteresseerd was in het technische gedeelte van analoge camera’s. Na een gezellig gesprek van een half uur door de telefoon, spraken we met hem af om in de avond te komen kijken. Voor deze camera moesten we half Nederland door. Een flinke reis, maar samen is gezelliger dan alleen.

Daar aangekomen, kregen we een kop koffie aangeboden.
Ik had de Nikon meegenomen, vanwege wat technische vragen en de Praktica van mijn vader. We kregen de uitleg waarom we vroegen. Ook had hij de Rolleicord op tafel staan.
Mijn voorkeur ging uit naar de Rolleiflex, maar al gaande het gesprek ging de man naar boven en kwam terug met de linkse Rolleiflex. Eentje uit de eerste serie, niet meer werkend. Ook een prachtig stuk om te zien.

Uiteindelijk kwamen we naar buiten met drie camera’s in plaats van eentje. Op en top gelukkig met deze juweeltjes.In de Rolleicord heb ik 6×6 rolletje geprobeerd, gok dat het niet helemaal goed is gegaan. Heb maar 6 opnames kunnen maken ipv 12.
De Rolleiflex heeft een adapterset van Rolleikin. Hierdoor is hij ook geschikt om met een 35mm filmpje te werken. Met de Rolleiflex heb ik nu 36 opnames zwart/wit gemaakt en een kleuren rolletje.

Ik heb het kleurenrolletje binnen. Het rolletje was een Spector 200 iso, gekregen van dat leuke echtpaar op de rommelmarkt in Loon op Zand.
Deze foto’s zijn geschoten met de Rolleiflex, Rolleikin adapterset voor een 35mm film erin.
Ken je dat gevoel, je haalt je foto’s op en denkt meteen: YESSSS!!! Je ziet het gewenste resultaat. Je foto’s zijn gelukt, scherpte is perfect. Daar word ik vrolijk van!
Dan kan ik het niet laten om met mijn foon wat foto’s te maken om ze door te sturen aan mijn hubbie en vriendinnen. Fotospam ten top. Foto’s op mijn been en met de telefoon foto’s maken en over de app versturen.

This slideshow requires JavaScript.

Thuis de negatieven ingescand zodat ik de resultaten ook hier kan tonen.
Ben je benieuwd naar de serie, check ze hier!

 

De linkse Rolleiflex komt geschat uit 1933 gezien het serienummer.
Standard Rolleiflex 6×6 K2

De middelste Rolleiflex komt geschat uit 1954 gezien het serienummer.
Rolleiflex Automat 6×6 – Model K4A

De rechtse Rolleicord komt geschat uit 1965 gezien het serienummer.
Rolleicord Vb – Model K3Vb

DSC_3949 DSC_3951

De foto’s mogen alleen gebruikt worden met aanwezig ©Eigengeraaid logo, in origineel formaat en met naamsvermelding. De foto’s mogen niet gebruikt worden voor commerciële doeleinden zonder toestemming van Eigengeraaid. Voor vragen kunt u contact opnemen met info@eigengeraaid.nl

The pictures can be used with ©Eigengeraaid logo, original size/cut and with name tag. The pictures can’t be used for commercial purpose without permission from Eigengeraaid. For questions: info@eigengeraaid.nl